Home
Please wait...
Get 3 X's in a row and we'll know your a human.
 
Portfolio- Residential
Castle Hills Residence #1
Description:
A small backyard with limited patio space was not working for this young couple with three young and active children. The couple is socially active and needed more useable space to entertain both adults and children. We expanded the existing covered patio to accommodate a fireplace/entertainment center and an outdoor kitchen. Two separate eating areas were developed in addition to the cook center. They now have a beautiful space for eating outdoors while watching a movie on family nights.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Castle Hills Residence #2
Description:
This is the second home we've done for this family and it was a three phase project constructed over a three year period: the front yard was the first phase, the patio cook center was the second phase and the pool/entertainment center was the third phase. Both husband and wife work out of the house and with three kids they needed an "oasis" to which they could retreat, re-charge and keep the kids happy.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Dallas Residence
Description:
This family came to us with an unfriendly back garden and pool deck. We were charged with the tasks of creating a fun, functioning, family-friendly and safe pool environment for the family with 2 small children. We also re-designed the arbor space to correct the problem of crumbling stonework and provide a perfect space for entertaining. Last but not least, we addressed the drainage problems they were experiencing.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Estates of Buffalo Creek
Description:
This is the fourth and most challenging landscape that we've developed for this client. It was a builder's special and although the house was nicely appointed, the landscape did not meet the expectations of our discerning clients. They were both very involved in the design process and the collaborative solution is one of the best that we've done over the past ten years with this client.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Hackberry Creek Residence
Description:
Having seen our work in Las Colinas, the clients, with heart and home still in Latin America, wanted their backyard to take on a tropical flavor and allow for entertaining their extended family and clients from all over the world. The pool and spa with the extended water wall give them the tropical feel they wanted and with the extended covered patio they can entertain family and friends rain or shine.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Highland Park Residence
Description:
The house was non-descript but the clients were anything but that. With houses in San Francisco and Cabo, they wanted a truly unique landscape that would complement and enhance what they envisioned for the house. The house sat four feet above the street and we decided to depress the forecourt to accentuate the architectural features of the house and create unique and enhance the entry into the house. The backyard was dominated by the pool and not wishing to completely remove the pool, we shortened the pool and removed the spa and created a truly unique environment with a bridging deck and rich travertine deck overlay that complimented the travertine forecourt in the front.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Indian Hills Residence
Description:
The client saw our work at a home in Northwood Hills and called us to help them create a unique backyard that complimented the naturalness of the site. They have lived in the area for years and did not want to move but still wanted a great space that would allow them to entertain both family and friends, as they are very active in the community. The existing pool would stay but the old patio, fence and covered area had to go. The resulting development is the talk of the neighborhood and they enjoy being outside more and more, as do their neighbors.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Interlochen Residence
Description:
The clients are very active in the community, theatre, sports and politics and needed a landscape environment that accommodated their diverse activities as well as their refined tastes. Interlochen is an older established community in Arlington and is patterned after Interlaken in Switzerland. The house sits on a man-made bluff overlooking one of the many canals. Although the swimming pool is quite large and a dominant element in the landscape, the pool deck was small and entertaining large groups was a challenge. The family enjoyed paddling and fishing along the canals but access to the dock down the slope was poor and dangerous. We segregated the back yard into a series of entertaining areas, some covered and some uncovered, created a small cooking area and terraced the slope to create a series of planting areas and a grand sweep to the canals. Spatial segregation and terracing allows our clients to entertain on a grand or intimate scale.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Italy Residence
Description:
New landscaping and fountain give these Italy, Texas homeowners a country oasis.
Landscape Plan:
Before and After Photo Gallery: click here
Lakewood Hills Residence
Description:
The clients purchased a new house in the Lakewood Addition of Dallas. Although the house is quite grand, the back yard was little more than left over space. Their daughter is a swimmer and a pool and cabana was a must. Both husband and wife have an active social life and often entertain clients and friends at their home. Overhead and underground utilities along with a backyard sloping into the house created a challenge for fitting the needs of the clients onto a compromised site. The key to design is fit and finish. Careful attention to materials, patterns and implementation and coordination allowed us to create a highly functional and aesthetic back yard space. In short, we did turn the proverbial sows ear into a silk purse.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Las Colinas Residence
Description:
Our clients, a young couple with a new addition on the way, needed a back yard that would accommodate their growing family. Although they had a small patio, plantings and a sloping lawn, they were exposed to on two sides to people driving and walking by and felt exposed and cramped whenever they went outside to cook or entertain. Subdivision regulations prohibited solid fencing and all landscape improvements were to be approved by the Las Colinas Association. Our solution called for elevating the back yard above street and alley levels and using ornamental iron fencing supplemented by dense planting to create the exterior walls that defined the back yard. A small pool, water wall, fireplace, water urn and see-through fireplace created the ambience that draws them out into the yard.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
North Dallas Residence
Description:
Our clients, who are both artistically inclined (she is an actor and he is a musician), loved their older Richardson neighborhood and decided to modernize the house and looked to us to complete the vision. The architect eliminated the stone and brick look and went to a sleek, stucco, metal and wood solution. The front yard fronted a cul-de-sac and afforded us a great opportunity to create a strong entry sequence into the fore court and house. We created a segmented walk that centered on the new sculptural door and allows for a slower entry pace in which the rich color and texture diversity in plantings can be observed. Plantings were also used to create a stronger visual separation between the street and the residence.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Northwood Hills Residence
Description:
Our clients, who had thought they would only be in the house a short while, added on to the house several times and were finally ready to tackle the landscape. He is very active in the business community and they are both active in church and community. There are numerous mature trees on site and the back yard sits on a small creek that runs the length of the back yard. There was a deck off the back at one time, but it had been partially removed. With a large family and cadre of friends and clients, they really needed to have an outdoor environment that took advantage of a wonderful mature setting. We created a series of outdoor spaces that would naturally draw family and visitor out into the environment. Not only were there beautiful to look at but we designed a lodge where they could cook, eat and entertain in any kind of weather. We also created a more intimate space reserved for the clients where they could relax in a walk in spa just off the bedroom and away from the main entertainment areas.
Landscape Plan:
     
Before and After Photo Gallery: click here
Park Cities Residence
Description:
The large specimen live oak and pool were competing for dominance and one had to go. Our client decided to remove the pool and after talking to several of our clients, hired us to help him develop a landscape environment that would allow for a variety activities, compliment the improvements on their house and provide a respite from their hectic travels and business ventures. The separate outdoor kitchen/living area in addition to the fountain provided the sanctuary they needed.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Preston Hollow Residence
Description:
Both husband and wife are successful in their respective careers and purchased the home to entertain clients, friends and family. The existing backyard was green but not exciting and did not meet their expectations. We designed a back yard environment that focused on a unique pool and spa with raised deck and arbor that screened the alley clutter, a separate bar and bathroom structure, a separate fireplace and entertainment area and a separate cooking area for the guys.
Landscape Plan:
  
Before and After Photo Gallery: click here
Cities Served
Services